Hopp til hovedinnholdet

Fokus på frivillige organisasjoner

Publisert:
Oppdatert:
TK2012 Jensenog Hareide

Opptrapping av momskompensasjonen, videreutvikling av Frivillighetsregisteret og økt fradrag for gaver til frivillige organisasjoner. Det er blant forslagene de borgerlige partiene fremmer i Dagbladet.

19.01.12

– Regjeringen feiler på punkt etter punkt. Vi har samlet oss om en del grep som er presserende å foreta. Den største saken er momsrefusjon. Her har regjeringen hoppet fra lovnad til lovnad, sier Venstreleder Trine Skei Grande i Dagbladet tirsdag. Sammen med Høyreleder Erna Solberg, KrF-leder Knut Arild Hareide og FrP-leder Siv Jensen foreslår hun flere tiltak for å bedre rammevilkårene for frivillig sektor.

Blant forslagene fra de borgerlige partiene er å styrke momskompensasjonsordningen med 200 millioner kroner, å videreutvilke Frivillighetsregisteret for å forenkle samhandlingen mellom frivillig sektor og å øke fradraget for gaver til frivillige organisasjoner fra 12 000 til 25 000 kroner

Kjenner seg ikke igjen

De borgerlige partiene hevder Regjeringen har gjort noen grep for å svekke de frivillige organisasjonene. Arbeiderpartiets Gunn Karin Gjul kjenner seg ikke igjen i denne kritikken. – Frivilligheten er tvert imot styrket i mange ledd etter innføringen av grasrotandel på Norsk Tippings spillerkort. Vi følger dessuten som avtalt en opptrappingsplan mot en momskompensasjon i størrelsesorden 1,2 milliarder innen 2014, sier hun på Arbeiderpartiets hjemmeside.

Viktig for frivilligheten

- Både momskompensasjon, skattefradrag for gaver og Frivillighetsregisteret er viktige saker for frivilligheten, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge. - De har stått på Frivillighet Norges dagsorden siden oppstarten for seks år siden. Det hadde vært fint om politikerne kunne lytte til våre innspill. Vi burde snart kunne kvittere ut disse sakene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring