Hopp til hovedinnholdet

Folk har størst tillit til frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Tillitsundersøkelsen legges frem under Arendalsuka. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)
Tillitsundersøkelsen legges frem under Arendalsuka. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Arendalsuka har presentert sin årlige tillitsundersøkelse, som viser folks tillit til ulike institusjoner og organisasjoner i samfunnet vårt. Også i år kommer ideelle organisasjoner best ut. Hele 86 prosent av de spurte sier de har høy tillit til organisasjonene.

– Vi er stolte av at frivilligheten har så høy tillit i befolkningen. Et sterkt sivilsamfunn er avgjørende for demokratiet vårt. Sammen representerer vi et stort mangfold av erfaringer og perspektiver på hvordan det er å leve i Norge og hvordan vi derfor bør utvikle samfunnet vårt fremover, uttaler generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Norge er i verdenstoppen på frivillig innsats. Frivillighet Norge er opptatt av å synliggjøre at det er engasjementet til hver enkelt av oss som sammen gjør frivilligheten så viktig for samfunnet.

– Frivillig arbeid bidrar med en verdiskapning tilsvarende 78 milliarder kroner, det er klart at den betydelige innsatsen som legges ned i lokalsamfunn over hele landet er viktig for folk. Organisasjonene består av deg og meg som vil spille i korps eller redde regnskogen. Det er vårt felles engasjement som gjør at vi har et så rikt organisasjonsliv i Norge. Det er en verdifull ressurs som vi må ta vare på, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har kritisert regjeringen for å være for dårlig til å inkludere frivillige organisasjoner.

– Det er viktig at de andre sektorene på lista ikke tar de frivillige organisasjonene for gitt. Dersom de slutter å lytte til sivilsamfunnet, vil tilliten svekkes. At vi har så høy tillit er også med på å styrke de politiske institusjonene i Norge fordi folk vet at det er noen som følger med og som sier ifra, avslutter Stian Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring