Hopp til hovedinnholdet

Foreslår rettighetsbasert momskompensasjon

Publisert:
Oppdatert:
Marit Arnstad Gardermoen 2012

Senterpartiet foreslår at full momskompensasjon for alle organisasjoner og idrettslag skal bli en rettighetsbasert ordning.

- Veldig bra at Senterpartiet løfter denne saken, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Forslaget er fremmet som et dokument 8-forslag av representantene Marit Arnstad, Anne Tingelstad Wøien og Kjersti Toppe.

I forslaget nevnes både nedgangen i andelen av momsutgiftene som blir kompensert, og at frivillige organisasjoner ikke kan få momskompensasjon for investeringer i bygg og anlegg som ikke er idrettsanlegg.

- Dette er helt i tråd med Frivillighet Norges standpunkt. Vårt hovedkrav i forbindelse med stortingsvalget i 2017 er full rettighetsbasert momskompensasjon for frivilligheten. Gjennom å fullfinansiere momskompensasjonsordningen vil politikerne bidra til et løft for frivilligheten på frivillighetens egne premisser. Det er den beste måten å styrke merverdien frivilligheten bidrar med i samfunnet, sier Stian Slotterøy Johnsen.

- Momsreglene skaper problemer og stor usikkerhet. Vi må rette opp i skjevhetene og sørge for at det blir en likebehandling, uttalte Arnstad til Smaalenenes Avis i forrige uke.

Saken er tildelt Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, men det er foreløpig ikke besluttet om det vil bli en åpen høring.

Lenke til forslaget her.

Foto: Trondheim havn

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring