Hopp til hovedinnholdet

Forskningsprogram om frivillig sektor tildelt Institutt for samfunnsforskning og Uni Rokkansenteret

Publisert:
Oppdatert:
Enjolras Bay Widvey Staalsett Slotteroy 17des2013 Foto KUD Wenche Nybo

Frivillighet Norge håper på mer kunnskap om motivasjon og rekruttering av frivillige

Kulturdepartementets forskningsprogram ”Sivilsamfunn og frivillig sektor 2013-2017” skal bidra til ny kunnskap om samhandling mellom frivillig og offentlig sektor og frivillig og privat sektor. Forskningsprogrammet skal studere samfunnsengasjement i nye former og gi et komparativt nordisk/internasjonalt perspektiv på sivilsamfunn.

- Frivilligheten gir et vesentlig bidrag til samfunnsbyggingen og bidrar til demokrati og individuelt ansvar. Derfor er det viktig å øke kunnskapen om sivilsamfunn og frivillig sektor, slik at vi bygger frivillighetspolitikken på kunnskap og ikke på synsing, sa kulturminister Torhild Widvey på et møte den 18.12 med Institutt for samfunnsforskning og Frivillighet Norge.

Frivillighet Norge vil bidra med erfaringer fra praksisfeltet, og mener det er viktig å få mer kunnskap om motivasjon og rekruttering av frivillige.

- Frivillig sektor er et viktig forskningsfelt. Både politikere og frivillige organisasjoner er avhengige av å ha et godt felles kunnskapsgrunnlag for å ta vare på og videreutvikle frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

- Vi er glade for at Kulturministeren legger vekt på at frivilligheten er viktige brukere av forskningen og ser fram til et godt samarbeid med forskerne fra Institutt for samfunnsforskning og Uni Rokkansenteret når frivillighetsforskningen skal videreføres i de kommende årene, sier Brekke.

Enjolras_Bay_Staalsett_Slotteroy_Ramstad_Widvey_Paudal_17des2013_Foto-KUD-Wenche_Nybo.JPG

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring