Hopp til hovedinnholdet

Diskuterte samarbeid i Romania

Publisert:
Gruppe med mennesker sittende på scenen
Panelsamtalen i Bucuresti (f.v.): ambassaderåd og samtaleleder Kerstin Agneta Wahlberg (Den norske ambassaden i Bucuresti), Politiet i Romania, Tore Hellebust (Politiet i Norge), Ionut Sibian (Civil Society Development Foundation Romania), Guri Idsø Viken (Frivillighet Norge), Dan Baiasu (Compa Romania), Anders Stolan (ID Norway). Foto: Den norske ambassaden i Bucuresti.

Både Norge og Romania har mye å vinne på å bilaterale samarbeid. Det var konklusjonen etter at den norske ambassaden inviterte utvalgte samarbeidspartnere til tango i Bucuresti.

I november inviterte den norske ambassaden i Bucuresti flere norske aktører til Romania, for å framheve samarbeid mellom de respektive landene og Norge, finansierte av norske EØS-midler innenfor næringslivet, det offentlige og sivilsamfunnet. Tilsvarende arrangement ble også holdt i Sofia, Bulgaria.

– Romania er den andre største mottakeren av EØS-midlene. Vi håper å inspirere flere til bilaterale samarbeid, sier Norges ambassadør til Romania og Bulgaria, Siri Barry, til Radio Romania.

Tango for to

Arrangementene fikk navnet "Two to tango", fordi begge parter i en tangodans bringer deres ferdigheter til dansegolvet, forklarer Barry.

– Sammen skaper de en ny opplevelse ved å lære av hverandre og inspirere hverandre, akkurat som i partnerskapene finansiert av norske EØS-midler, understreker hun.

Siri Barry er veldig glad for å besøke prosjektene som blir finansiert.

– Vi ønsker å bidra til å utvjevne sosiale og økonomiske forskjeller i Europa og styrke bilaterale relasjoner mellom Norge og Romania, avslutter ambassadøren.

Kvinne, halvprofil
Norges ambassadør i Bucuresti, Siri Barry. Foto: Den norske ambassaden i Bucuresti.


Frivillighet Norges partnerskap framhevet

Frivillighet Norge samarbeider med Civil Society Development Foundation Romania om å være fondsoperatør i Romania. I tillegg er vi engasjert i partnerskap med Bulgaria om å sammenligne norsk og bulgarsk sivilsamfunn. Begge samarbeidene ble framhevet som eksempler på arrangementene.

Politisk seniorrådgiver Guri Idsø Viken i Frivillighet Norge deltok på arrangementet i Romania og snakket om den gjensidige verdien av internasjonale samarbeid for Frivillighet Norge, men også for medlemsorganisasjonene.

– Selv om organisasjonene opererer i ulike kontekster, er de ofte drevet av samme motivasjon. Vi har jobbet mye med å øke forståelsen for verdien av internasjonale partnere for de norske organisasjonene. Rumenske organisasjoner er ikke bare noen som må hjelpes, men har også høy kompetanse som er verdifull for deres norske partnere og helt avgjørende innenfor tema som menneskehandel og å bedre situasjonen for romer, sier hun til Radio Romania.

Hør hele innslaget på engelsk her

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring