Hopp til hovedinnholdet

Frivillige organisasjoner mot hat og ekstremisme

Publisert:
Oppdatert:
MG 2828

Frivillige organisasjoners erfaringer er viktig i arbeidet mot hat og ekstremisme. Det var Frivllighet Norges hovedbudskap til Kommunal- og forvaltningskomiteen under høringen torsdag 16.02.

Høringen gjaldt representantforslag 42S om forsterket innsats mot hat og ekstremisme. Forslagsstillerne André Oktay Dahl, Erna Solberg, Frank Bakke-Jensen, Jan Tore Sanner og Trond Helleland fra Høyre viser til det offentlige ordskiftet og viser til viktigheten av kunnskap og antirasistisk arbeid.

Frivillighet Norge sier at frivillige organisasjoner er en viktig del av løsningen når hat og ekstremisme skal bekjempes. Frivillige organisasjoner er viktige korrektiv i samfunnsutviklingen, og har identifisert utfordringer lenge før medier og myndigheter. De har lange tradisjoner for holdningsskapende arbeid, og de er skoler i demokrati og debatteknikk for sine medlemmer. Særlig er minoritetsorganisasjonene viktige for å bidra til mer forståelse og dialog i det norske samfunnet. Frivillighet Norge framhevet også vårt prosjekt for å få laget en nettportal for frivillig deltakelse som viktig i arbeidet for at flere med minoritetsbakgrunn skal delta i organisasjonslivet.

Les Representantforslag 42S i sin helhet her

Les Frivillighet Norges høringsuttalelse her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring