Hopp til hovedinnholdet

Frivillige organisasjoner samler seg i Frivillighetshuset

Publisert:
Oppdatert:
Bygg1

En gruppe organisasjoner har kommet med et initiativ om å gjøre om Utdanningsdirektoratets gamle lokaler til Frivillighetshuset. De ønsker å samle så mange organisasjoner som mulig under ett tak.

Målet er å skape et bygg hvor frivillige organisasjoner kan få billig leie, gode fasiliteter og fellesskap med andre deler av frivilligheten. Initiativet kommer fra kontorfellesskapet HEOK, bestående av Hyperion, Elevorganisasjonen, Operasjon dagsverk og Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom (KANDU).

Et felles hus for frivilligheten er noe som har vært diskutert lenge, og flere steder i Oslo finner vi hus hvor ulike organisasjoner deler lokaler. Det som er nytt med Frivillighuset er at man ser for seg et hus med mange veldig ulike organisasjoner, ikke bare "likesinnede". Frivillighet Norge er positive til prosjektet.

- Samlokalisering av mange ulike organisasjoner kan ha positive effekter også utover at organisasjonene kan framforhandle en rimelig husleie, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

- Det kan gi økonomiske fordeler i form av forhandlingsstyrke når det gjelder IT- eller administrasjonsløsninger. I tillegg kommer selvfølgelig at organisasjonene blir bedre kjent når de holder til samme sted. Det vil dermed ha en læringseffekt og kanskje også åpne for økt samarbeid mellom organisasjoner, sier Brekke.

Etter at Utdanningsdirektoratet flyttet ut av lokalene i Kolstadgata 1 syv etasjer med lokaler tomme. Andreas-Johann Ulvestad fra HEOK sier at forslaget har blitt godt mottatt.

- Dette initiativet har vokst raskt - vi kom på tanken for et par uker siden og allerede har tolv organisasjoner meldt interesse, sier Ulvestad.

- Her må vi handle litt fort. Mange organisasjoner har kanskje lange leiekontrakter, men megleren vår har tilbudt å hjelpe til med å finne nye leietakere til lokalene som flyttes fra, fortsetter Ulvestad.

Les mer på www.frivillighetshuset.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring