Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet i revidert nasjonalbudsjett

Publisert:
Oppdatert:
Illustr peng12

Det er få nyheter for frivilligheten i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen la frem revidert nasjonalbudsjett 11. mai. Det bevilges 10 millioner ekstra til momskompensasjonsordningen for idrettsanlegg slik at totalbeløpet er på 185,9 millioner. Det er søkt om 199 millioner kroner i momskompensasjon til idrettsanlegg, men godkjent søknadsbeløp er enda ikke kjent.

- Det er veldig bra at idrettsanleggene ligger an til å få full momskompensasjon. Samtidig vet vi at den generelle momskompensasjonsordningen for frivilligheten er underfinansiert, slik at frivillige organisasjoner vil få en mindre andel av momsutgiftene kompensert sammenlignet med i fjor. Det er skuffende at regjeringen ikke gjør noe med dette i revidert, når de flere ganger har lovet å forbedre ordningen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Det er også satt av 7,5 millioner kroner ekstra til internasjonale sykkelritt i Norge under kapittel 315 Frivillighetsformål.

Regjeringen redegjør også i RNB for prosessen med å kompensere de ideelle aktørenes historiske pensjonskostnader etter at Hippe-utvalget la frem sin NOU, Ideell opprydding, i august 2016.

Regjeringen skriver at ”[o]rdningens kompleksitet og behovet for å oppnå rettslig sikkerhet gjennom enprosess med ESA kan føre til at en ordning først kan innføres fra 2019”.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring