Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norge diskuterte handlingsrom for ideell sektor med EU

Publisert:
Oppdatert:
Stock footage animated flag of european union seamless loop

Frivillighet Norge diskuterte handlingsrom for ideell sektor med EU

- Det var veldig nyttig for oss å søke kunnskap om EUs nye direktiv for offentlige anskaffelser i fellesskap. Nå har vi samme utgangspunkt for å forstå direktivet, og reglene for offentlig støtte, sier Birgitte Brekke.

To statssekretærer og fire paraplyorganisasjoner deltok på møtet. Formålet var å diskutere handlingsrommet ideelle organisasjoner har til å tilby tjenester innen EUs regler for offentlig støtte og offentlige anskaffelser.

- Møtene i Brussel viste også at samarbeidet mellom frivillig sektor og offentlig sektor byr på andre utfordringer i Norge enn i Europa. I Norge preges det offentliges innkjøpspolitikk av behovet for å supplere til det offentlige velferdstilbudet og ønsket om å videreføre de mangeårige tradisjonene for samarbeid med ideelle aktører. I Europa er hovedregelen snarere at det offentlige kjøper velferdstjenester. Dermed blir EU-reglenes fokus på transparente innkjøpsprosesser viktig, sier Brekke.

Les mer om møtet på regjeringens sider.

Her finner du et dokument som svarer på noen spørsmål om hva organisasjoner kan motta av offentlig støtte uten at det strider mot EUs konkurranseregler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring