Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norge fornyer avtale med IMDi

Publisert:
Oppdatert:
20171123 FH 111

2. mars signerer Frivillighet Norge ny intensjonsavtale med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Målet er blant annet å stimulere engasjementet i lokalsamfunn for å ta imot og inkludere flyktninger og innvandrere.

- Vi er glade for at avtalen gir rom for å videreføre arbeidet vårt, for vi ser at det nytter. Når vi besøker kommuner ser vi en økende bevissthet rundt hvilken rolle frivillige organisasjoner kan spille i inkluderings- og integreringsarbeidet. Vi oppfordrer både organisasjonene og kommunene til å gjøre mer, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Integreringsprosesser tar tid. Men det langsiktige er også akutt. En barndom er kort, det er nå du vil begynne på fotballaget. En språkvenn kan hjelpe deg til raskere å mestre hverdagen. Mange ønsker å bidra, men rammene for arbeidet betyr mye for hvilket tempo og omfang frivillige organisasjoner klarer å holde i arbeidet.

Bedre hverdagsintegrering

-Når regjeringen sier at sivilsamfunnet må mobiliseres for å få til bedre hverdagsintegrering så tar vi det som en invitasjon til et samarbeid, sier Johnsen. – Derfor er vi glad for at IMDi viderefører avtalen med alle organisasjonene de har intensjonsavtale med.

Frivillighet Norge ser fram til godt samarbeid med Kunnskapsdepartementet og Jan Tore Sanner, som er den nye ministeren for integrering. Introduksjonsordningen for bosatte flyktninger skal gjøres bedre. Her er det et stort potensiale for å spille mer på lag med frivillige organisasjoner. Frivillighet Norge har nylig relansert inspirasjonssiden Knekk inkluderingskoden, som viser potensialet og ressursene som ligger i frivilligheten.

Organisasjoner med intensjonsavtale med IMDi

IMDi har intersjonsavtale med Den Norske Turistforening, Frivillighet Norge, Norske Kvinners Sanitetsforening, Norsk Folkehjelp, Norges Fotballforbund, Norges Røde Kors, Redd Barna, Norges idrettsforbund og Norges Frivilligsentraler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring