Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Publisert:
Oppdatert:
Unspecified

Under Arendalsuka i år hadde Frivillighet Norge samtaler med blant annet Erna Solberg, Sylvi Listhaug, Jonas Gahr Støre og Linda Hofstad Helleland.

– Som hele frivillighetens samarbeidsforum er det viktig at Frivillighet Norge sørger for at frivilligheten får den plassen den fortjener på Arendalsuka, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har lånt ut standen sin til Caritas, Sex og Politikk, Reform – ressurssenter for menn, Kirkens sos, Norges Musikkorps Forbund, Foreningen for søvnsykdommer, Home-Start Familiekontakten, Humanistforbundet og Norsk Bridgeforbund.

– Frivillighet Norge ønsker å vise frem hele bredden av frivillig sektor. Mange organisasjoner har ikke kapasitet til å bemanne en stand hele uka. Derfor har vi valgt å la medlemsorganisasjoner bruke Frivillighet Norge-standen sammen med oss, fortsetter Johnsen.

_BH19602.jpg_BH10216.jpg

Turer med toppolitikere

Frivillighet Norge har gått frivillighetspolitiske turer med en rekke toppolitikere, blant annet Erna Solberg, Sylvi Listhaug og Jonas Gahr Støre.

– Vi er glade for at politikerne prioriterer frivilligheten og har tatt seg tid til å møte oss. På turene har vi utfordret politikerne på hvordan vi kan få flere kommuner til å vedta en kommunal frivillighetspolitikk og hvordan vi kan forenkle samhandlingen mellom det offentlige og frivillig sektor, sier Johnsen.

– Vi har også fortalt om arbeidet med å rekruttere nye frivillige til organisasjonene gjennom frivillig.no.

Turene er både et hyggelig avbrekk fra det formelle programmet og en mulighet for å ta opp konkrete tema.

– Statsminister Erna Solberg ga uttrykk for at hun er åpen for en tettere dialog mellom regjeringen, frivilligheten og kommunene om frivillighetspolitikken i framtida. Det er vi veldig fornøyde med, sier Johnsen.

_BH10302.jpg_BH10264.jpg

Møteplass folkehelse og frivillighetsfest

Frivillighet Norge arrangerte også Møteplass Folkehelse i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet hvor statssekretær Lisbeth Normann var blant innlederne. I samarbeid med Norsk Tipping arrangerte Frivillighet Norge frivillighetsfest hvor blant annet Bertine Zetlitz opptrådte og kulturministeren holdt innlegg.

Frivillighet Norges stand var bemannet av frivillige som er masterstudenter i folkehelsevitenskap ved Universitetet i Agder.

– De frivillige bidro med stort engasjement og godt humør, og var avgjørende for at vi kunne bemanne standen kontinuerlig. En stor takk til dem, avslutter Stian Slotterøy Johnsen.

_BH19964.jpg_BH19875.jpg

Dersom medlemsorganisasjonene har innspill til gjennomføringen av neste års Arendalsuke kan de ta kontakt med politisk seniorrådgiver Lise Corwin, lise@frivillighetnorge.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring