Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norge på besøk hos Møre og Romsdal fylkeskommune

Publisert:
Oppdatert:
Fra venstre: Bjørn Lindstad, Rigmor Hustad Holen, Anna Lianes, Aase Marie Olafsen.
Fra venstre: Bjørn Lindstad, Rigmor Hustad Holen, Anna Lianes, Aase Marie Olafsen. (Foto: Frivillighet Norge)

Fylkeskommunen i samarbeid med Frivillighet Norge inviterte til FrivilligFORUM i Ålesund 4-5. oktober. Hovedtema for forumet var «Frivillighetens år 2022» og målene for frivillig sektor i kulturstrategien for 2021-2025.

– 2022 skal vere frivillighetens år og Møre og Romsdal fylkeskommune skal vere med på festen, sier Rigmor Hustad Holen og inviterte kulturinstitusjoner, representanter fra fylkeskommunen, kommunene, frivilligsentraler og frivillige lag, foreninger og organsiasjoner til å være med inn i planleggingen.

– Det er Frivillighet Norge som har det nasjonale ansvaret for markeringen av året og vi ville selvfølgelig delta, fortsette Holen.

Møre og Romsdal planlegger å ha en uke eller en helg i hele fylket i 2022 hvor de setter frivillig sektor på agendaen. Dette forumet er stedet for idémyldring og planlegging for Frivillighetens år i 2022.

Møre og Romsdal fylkeskommune har hatt en frivilligstrategi ute på høring. Frivillighet Norge har har i prosessen gitt flere innspill til strategien.

Bjørn Lindstad fra Frivillighet Norge holdt et innlegg om viktigheten av en frivillighetstrategi og nytten av en forankret kommunal frivillighetspolitikk for både kommunen, frivillige lag og foreninger og innbyggerne.

Vanja Konradsen fra Frivillighet Norge informerte om situasjonen til frivillige lag og foreninger etter pandemien og om ulike verktøy for rekruttering. Aase Marie Olafsen informerte om Frivillighetens år og muligheten for frivillige lag og foreninger å søke støtte til ‘Vår Dag’ arrangement.

Les mer her:

https://www.om.ungfritid.no/verktykasse

https://samhandlingskoden.no

https://www.Frivillighetnorge.no

https://www.Ungfritid.no

https://frivillighetensar.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring