Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norges innspill til regjeringsforhandlingene mellom H, FrP og V

Publisert:
Oppdatert:
Rsmte

Frivillighet Norge sendte før jul innspill til H, FrP og V i forbindelse med partienes forhandlinger om regjeringsdannelse.

- Vi har hatt et godt samarbeid med regjeringen i forrige periode. Samtidig har Venstre, sammen med KrF, vist gjennom budsjettforhandlinger på Stortinget at de prioriterer frivilligheten. Dersom forhandlingene ender med at Venstre går inn i regjeringen tror jeg det vil bidra til å styrke frivillighetspolitikken, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Flere viktige saker som angår frivilligheten står på den nye regjeringens agenda. Blant annet skal det komme stortingsmeldinger om frivillighetspolitikken og kulturpolitikken, momskompensasjonsordningen skal forbedres, og det skal gjennomføres en kvalitetsreform for eldre, hvor frivilligheten må inkluderes.

- Den viktigste saken for frivilligheten er en fullfinansiert og rettighetsfestet momskompensasjonsordning. Budsjettavtalen for 2018 vil trolig snu trenden med stadig økende avkorting. Dette viser at partiene anerkjenner at momskompensasjonsordningen er viktig, og vi håper de nå følger opp med å legge inn en tydelig ambisjon om å styrke ordningen i regjeringsplattformen, avslutter Johnsen.

Les hele Frivillighet Norges innspill til H, FrP og V her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring