Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten både kan og vil ta større del i integreringen, men hvordan få det til?

Publisert:
Oppdatert:
BH16400

Møteplass for folkehelse 2016 med tema integrering ble arrangert 5. april av Frivillighet Norge, KS, Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og Beredskapsdepartementet.

På konferansen snakket blant andre styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Hanne C. S. Iversen og ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet, Geir Stene-Larsen.

Statssekretær Iversen uttrykte flere ganger tydelig at frivilligheten er avgjørende for integreringen og viste til integreringsmeldingen som kommer om en måned.

- Når de første som møter deg får betalt for å være sammen med deg gir ikke det trygghet og tillit. Det er her frivilligheten er så viktig, sa Iversen blant annet.

Iversen ønsket direkte kontakt fra frivilligheten med innspill til integreringsmeldingen. Frivillighet Norge sendte den 18. januar dette innspillet.

- Det er bra at statssekretæren er åpen for innspill. Frivilligheten både kan og vil ta større del i integreringen, først og fremst gjennom å inkludere enda flere på de møteplassene som allerede finnes. Vi ønsker en dialog med Regjeringen om hvilke tiltak som trengs for å styrke frivillighetens bidrag, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

- Frivillighet Norge har sendt innspill, men har så langt ikke fått noen respons på dem, avslutter Johnsen.

Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring