Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten jubler – moms tilbake på rett spor

Publisert:
Oppdatert:

Frivillighet Norge er svært glad for at opptrappingen av momskompensasjon for frivillige organisasjoner nå er tilbake på sporet. Reaksjonen lot ikke vente på seg da nyheten sprakk i dag, om at det settes av 320 millioner kroner i friske penger på statsbudsjettet for 2013.

Frivillighet Norge er glad for opptrapping av momskompensasjon for frivillige organisasjoner, sier generalsekretær Birgitte Brekke

-I dag blir det kake på mange foreningsbord rundt om i landet. Etter et hvileskjær i fjor, betyr årets statsbudsjett en opptrapping av momskompensasjonsordningen til 950 millioner i 2013. At ordningen nå er i rute betyr at frivilligheten kan bruke penger på aktiviteter og ikke på moms, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

-Vi er glad for at regjeringen har forstått at momskompensasjon er et godt frivillighetspolitisk virkemiddel. Det stimulerer til mer frivillighet i alle typer foreninger og organisasjoner, sier Brekke.

Fakta om momskompensasjon for frivillige organisasjoner

  • I motsetning til i næringslivet og i kommuner belastes frivillige organisasjoner med moms på innkjøp av varer og tjenester.
  • Regjeringen lovet i 2009 å sette av en årlig pott for å kompensere for dette. Regjeringen har lovet jevn opptrapping av beløpet til 1,2 mrd innen 2014.
  • Frivillighet Norges mål er at organisasjonene skal slippe momsbelastningen og få refundert krone for krone av det som betales i moms.

Klikk her for å lese mer om Frivillighet Norges arbeid for momssaken

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring