Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten tilstede på Norway Cup

Publisert:
Oppdatert:
Foto Frivillighet Norge Birgitte Heneide 27347

Statsministeren, kultur- og likestillingsminister og barne- og familieministeren besøkte frivilligheten under Norway Cup denne uken. – Frivilligheten er den beste skolen vi har i demokrati, sa kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Frivillighet Norge har sammen med mange medlemsorganisasjoner vært tilstede i bærekraftsområdet, Global Goals Arena, på Norway Cup denne uka. NorwayCup er en fotballturnering for ungdom mellom 6 og 19 år og regnes som verdens største fotballturnering. Turneringen har blitt avholdt hvert år siden 1972 og totalt spilles det rundt 6000 kamper i løpet av uken.

Frivillighet Norge ønsker at flere barn og unge kan bli kjent med frivilligheten og hva det vil si å gjøre en frivillig innsats og være engasjert. Vi administrerte derfor frivillighetens område og følgende medlemmer var tilstede: Mental Helse, AFS, Røde Kors og Kors på halsen, Redd Barna, KFUK-KFUM speiderne, Kreftforeningen, MiR ung, Ungdom mot narkotika, NOAH – Dyrs rettigheter og Ung Org.

De frivillige organisasjonene sine aktiviteter inspirerte mange barn og unge, både deltakere og tilskuere på Norway Cup til å engasjere seg, bry seg og gjøre noe. Demonstrasjonstog, perling av uv-armbånd, logospill, quiz og samtaler til ettertanke er noe av det de som kom innom fikk med seg. De unge lot seg engasjere, inspirere og aktivitetene tok tankene bort fra fotball en liten stund. Frivillighet Norge erfarer at den saken barna er mest opptatt av akkurat nå er miljø og klima.

Regjeringen og Oslo byråd besøkte frivilligheten

Statsminister Erna Solberg, kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande og barne- og familieministeren Kjell Ingolf Ropstad besøkte alle frivillighetens teltboder. Det samme gjorde ordfører i Oslo Marianne Borgen og byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen. Byråden engasjerte seg i logospillet og var imponert av å se møtene mellom barn og unge og de frivillige organisasjonene.

– Her på Norway Cup kan ungdom bli kjent med forskjellige frivillige organisasjonene, se hvordan det er å være frivillig og om det er noen organisasjoner som passer spesielt godt for dem. Det er utrolig viktig at barn og ungdom blir kjent med mulighetene til å være frivillig fordi det gir noe til den enkelte i form av tilhørighet, felleskap, og det gir utrolig mye til samfunnet, sa byråd for kultur idrett og frivillighet Rina Marianne Hansen da hun besøkte frivilligheten.

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen var opptatt av like muligheter i hele Oslo. Kulturminister Trine Skei Grande snakket med organisasjonene om hva som opptok dem og spilte også logospillet. Statsminister Erna Solberg deltok i bærekraftstafett. Vi snakket også med Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad om fritidsaktiviteter for alle og Redd Barna overrakte han deres rapport om forskjellene mellom kommunene for barn og unges forutsetninger for deltakelse.

– Fritidsaktiviteter er ekstremt viktige. Det gir vennskap, man får gode opplevelser sammen, man opplever mestring og det gir et godt sosiale nettverk. Det å være på utsiden når man vil delta er veldig negativt. Så jeg har et mål om at alle barn og unge skal kunne delta på en fritidsaktivitet, sa Ropstad til Frivillighet Norge.

Se videoer med Rina Mariann Hansen, Trine Skei Grande og Kjell Ingolf Ropstad på Frivillighet Norges Facebook-side.

Foto: Statsminsiter Erna Solberg sammen med engasjerte barn og unge på Norway Cup. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring