Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten vekket oppmerksomhet utenfor Stortinget

Publisert:
Oppdatert:
Foranstortinget

Mandag 26. august åpnet Frivillighet Norge fotoutstillingen "Frivillighetens stemmer". Politikere, frivillige organisasjoner, unge musikere, vaffelstekere og forbipasserende deltok på markeringen.

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke, åpnet utstillingen ved å framheve de frivillige organisasjonenes viktige rolle for å drive fram allmenn stemmerett.

Nå er det om å gjøre å bruke stemmeretten, oppfordret Brekke.

- Den høye deltakelsen i frivilligheten vitner om et stort engasjement blant befolkningen. Frivillige vet hva folk er opptatt av, har behov for og bryr seg om. Kanskje er det slik at folk er mer opptatt av sak enn partipolitikk? spurte Brekke.

Utstillingen er resultatet av en fotokonkurranse Frivillighet Norge utlyste i anledning Stemmerettsjubileet. Organisasjoner og enkeltpersoner har sendt inn fotografier som illustrerer saker som er viktige for dem, og de mest interessante har vi løftet fram i utstillingen.

Bildene fremmer viktige budskap fra organisasjonene til politikerne om hva de bør ta tak i.

Frivillighet Norge hadde invitert politikere fra alle partier til å komme og delta på åpningen. Jan Tore Sanner (Høyre) og Abid Raja (Venstre) holdt hver sin tale om hva deres parti vil gjøre for å styrke de frivillige organisasjonene, om de vinner valget.

Flere av Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner var til stede på åpningen og delte ut flyers.

Utstillingen blir stående utenfor Stortinget, til skue for tusenvis av forbipasserende, helt frem til valgdagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring