Søk

Frivillighetens støtteordning er forbedret med regjeringens forslag

Publisert:
Oppdatert:
Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. (Foto: Kulturdepartementet)

Pressemelding: I dag la regjeringen frem tiltak for Norges vei ut av koronakrisen. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja foreslår at arrangementsstøtteordningen for frivillighet, idrett og kultur skal utvides til 31. august og at pengene skal utbetales fortløpende. Det er endringer Frivillighet Norge er glade for.

– Dette er gode og viktige endringer som vil gi nødvendig støtte til flere og som i stor grad imøtekommer utfordringer Frivillighet Norge har tatt opp, uttaler generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Viktig gjennomslag

I revidert nasjonalbudsjett presenterte kulturministeren justeringer i arrangementsstøtteordningen. Frivillighet Norge mente likevel det var behov for flere endringer og presiseringer. Blant annet var det foreslått en fast sum til ordningen, noe som ville bety at ingen fikk penger før alle hadde søkt og at dersom mange søkte, ville alle få mindre utbetalt.

At regjeringen nå endrer ordningen slik at søknader skal utbetales fortløpende, er et viktig gjennomslag for Frivillighet Norge.

– Vi er veldig glade for at organisasjonene får mer forutsigbarhet og at pengene kan komme raskere på konto. Vi er alle inne i en periode med mye usikkerhet. Dette gjør at vi kan begynne å planlegge aktivitet fremover, sier Slotterøy Johnsen.

Ber Stortinget forbedre krisepakken

Utvidelsen av perioden frem til september betyr forhåpentligvis at flere kan søke på arrangementsstøtteordningen. Det er likevel fortsatt uklart hvilke inntektstap som vil inngå i ordningen. Mange frivillige organisasjoner faller fremdeles utenfor, til tross for at de har hatt store inntektstap.

– Vi hadde håpet at regjeringen ville bruke momskompensasjonsordningen for å hjelpe hele bredden av frivilligheten på en rask, rettferdig og ubyråkratisk måte. Flere av partiene på Stortinget har løftet dette fram, og vi håper nå at Stortinget vil forbedre krisepakken, slik at alle typer organisasjoner får hjelp til å komme i gang med aktivitet så snart det er mulig. Lokalsamfunnene våre blir bedre av en sterk og mangfoldig frivillighet, og det trenger vi fremover også, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les også

Frivillige i sving på en av redningsskøytene til Redningsselskapet i Oslo den 6. juli 2020.

Hvem er norgesmester i frivillighet?

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere ...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Kjell Erik Ullmann Øie

Kjell Erik Ullmann Øie ny leder i Frivillighet Norge

Pressemelding: Frivillighetens samarbeidsforum valgte torsdag Kjell Erik Ullmann Øie til styreleder.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Mann og kvinne går blant mye folk

Ingen helhetlig løsning for frivillige organisasjoner i revidert nasjonalbudsjett

PRESSEMELDING: De frivillige organisasjonene lider store økonomiske tap på grunn av smitteverntiltakene og blir ikke tilstrekkelig kompensert i Regjeringens for...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring