Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsbarometeret 2017

Publisert:
Oppdatert:
BH15237 Edit liten web2

Frivillighetsbarometeret 2017 viser at 67 % har gjort frivillig arbeid siste 12 måneder. - Svært høy deltakelse i norsk frivillighet – men fortsatt potensial for å rekruttere bredere.

På FNs internasjonale dag for frivillighet lanserer Frivillighet Norge, i samarbeid med Kantar TNS, Frivillighetsbarometeret for 2017.

- Frivillighetsbarometeret viser at i løpet av de siste 12 månedene har 2 av 3 deltatt i frivillig arbeid. De bærer stoler, kjører eldre eller barn, jobber på loppemarked eller vedlikeholder hus og anlegg, deltar i styrearbeid, og har ellers alle tenkelige og utenkelige roller. Uten de frivillige ville lokalmiljøene i Norge sett helt annerledes ut, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Fortsatt potensial for å rekruttere flere
Frivillighetsbarometeret viser at potensialet for høyere deltakelse er stort. På spørsmål om man kunne tenke seg å gjøre frivillig arbeid for en aktivitet man er opptatt av svarer 55 % ja og bare 17 % nei.

-Frivillighetsbarometeret viser at svært mange ønsker å delta, men også at organisasjonene har en tendens til å forsøke å rekruttere de som allerede er frivillige. Det er viktig at organisasjonen ser at potensialet er større enn som så, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les hele Frivillighetsbarometeret 2017 her.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring