Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsbarometeret lansert

Publisert:
Oppdatert:
140610 Gensekfrokost Foto Morten Johansen

På årets første generalsekretærfrokost ble Frivillighetsbarometeret lansert og befolkningsundersøkelsers funksjon som organisasjonsverktøy og politisk påvirkningsmiddel belyst av tre meget kompetente innledere.

Generalsekretærfrokosten åpnet med et innlegg av direktør for TNS Gallup, Are Kværk, som fortalte om hvordan befolkningsundersøkelser kan benyttes som verktøy for frivillige organisasjoner.

Innlegg nummer to ble holdt av tidligere miljøvernminister Bård Vegar Solhjell som reflekterte over hvorvidt politikere lar seg påvirke av befolkningsundersøkelser. Han understreket at om en spørreundersøkelse skal ha troverdighet må den være utført av en nøytral tredjepart. Selv om befolkningsundersøkelser ikke automatisk setter dagsorden ifølge Solhjell, kan de blant annet bidra til å sette mot bak organisasjoners holdninger, samt knuse oppleste og vedtatte myter som det egentlig ikke finnes belegg for.

I det siste innlegget fortalte rådgiver i Europabevegelsen Christian Pollock Fjellstad om hvordan Europabevegelsen med utgangspunkt i befolkningsundersøkelser har endret organisasjonen fra å være en kamporganisasjon til å bli en kunnskapsleverandør.

Frivillighetsbarometeret gjennomføres for første gang i år, og Frivillighet Norges organisasjoner inviteres til å være med på å stille spørsmål. Dette kan du lese mer om her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring