Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsregisteret blir enklere

Publisert:
Oppdatert:
BRONNOYSUNDREGISTRENE large

I 2016 vil det bli mulig for lokale lag og foreninger å sende melding om nytt styre til Brønnøysundregistrene samtidig som de oppdaterer sitt eget medlemssystem.

Frivillighetsregisteret er et offentlig register over frivillige organisasjoner, som skal bedre og forenkle samhandlingen mellom frivillige organisasjoner og offentlige myndigheter. Registeret er også en kilde til informasjon om frivillig sektor.

Helt siden Frivillighetsregisteret ble opprettet det vært meningen at det skulle være enkelt for lokale lag og foreninger å registrere seg og å holde registeret oppdatert. Målet har vært at lokale lag skal kunne oppdatere opplysninger i registeret samtidig som de oppdaterer sitt eget medlemssystem.

Kulturdepartementet sendte tirsdag 8. desember ut dette statusbrevet vedrørende pågående arbeid med videreutvikling av Frivillighetsregisteret.

- Vi er glade for at det ser ut som integrasjonsløsningen nå endelig kommer på plass i 2016. Det har tatt lang tid og det har vært et tungt arbeid, blant annet fordi det er så mange instanser som er involvert, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Når løsningen er på plass vil det være mulig for leverandører av medlemssystemer å bygge inn integrasjon med Brønnøysundregistrene i systemet. Et pilotprosjekt som gjennomføres i samarbeid med Hyperion og Unicornis vil resultere i en "kokebok" for hvordan dette gjøres.

Frivillighet Norge har lenge jobbet for at Frivillighetsregisteret skal ferdigstilles, og at hele staten må ta Frivillighetsregisteret i bruk som forenklingsverktøy. Denne kom blant annet til uttrykk i Frivillighet Norges Elleve krav til forenkling i frivillig sektor.

- Integrasjonsløsningen vil gjøre det enklere for lokale lag og foreninger å holde opplysninger i Frivillighetsregisteret oppdatert. Det er viktig fordi målet er at registeret skal brukes mer i kommunikasjonen mellom frivilligheten og det offentlige, blant annet i forbindelse med tilskuddsordninger, avslutter Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring