Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetstradisjon på Unescos verdensarvliste?

Publisert:
Oppdatert:
Korpsunge bredde

Søk om plass for norsk korpstradisjon på Unescos verdensarvliste, foreslår KrF. - Skolekorpsene er sentrale for norske nærmiljøer, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

I Dokument 8:80S fremmer KrFs stortingsrepresentanter Øyvind Håbrekke, Hans Olav Syversen, Rigmor Andersen Eide og Line Henriette Hjemdal to forslag knyttet til skolekorpsbevegelsen: At regjeringen senest i statsbudsjettet for 2013, legger frem forslag til en strategi for å styrke norsk korpsbevegelse og at regjeringen søker plass for skolekorpsbevegelsen på Unescos verdensarvliste over immateriell kulturarv.

Representantene viser til at Norge er verdens ledende skolekorpsnasjon og etterlyser tiltak som fornyer, styrker og videreutvikler korpsmusikken i framtiden.

En viktig del av vår kulturarv

- Skolekorpstradisjonen er sentral i å skape gode, norske nærmiljøer, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge. - Gutter og jenter i alderen 8-18 år spiller sammen, og ingen sitter på reservebenken. Korpsbevegelsen har gitt musikkopplæringstilbud til det brede lag av befolkningen i over hundre år, og er en viktig del av vår kulturarv. Det må vi styrke og ta vare på, og politikerne må lytte til korpsbevegelsens behov og forslag til løsninger. Skolekorpstradisjonen fortjener en plass på Unescos verdensarvliste! sier hun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring