Hopp til hovedinnholdet

Går inn for samarbeidsavtale med frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Oslo kommune logo 288x167

Et enstemmig Oslo bystyre ønsker å få på plass en plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig sektor og Oslo kommune.

Det var SVs Ivar Johansen som hadde fremmet forslag om samarbeidsavtalen som oppfølging av Frivillighet Norge og KS sin avtale på nasjonalt nivå. I sitt forslag la han vekt på at kommunen og det frivillige organisasjonslivet i Oslo gjennom en slik prosess kan skape en bedre avklaring av hva man kan forvente av hverandre og hvordan man gjensidig kan støtte hverandre i å skape en bedre by.

- Kommunen må ha et ansvar for å støtte opp under frivilligheten, og vi skal gjøre det på frivillighetens egne vilkår. Det må skje tilnærmet betingelsesløst, og uten krav til store byråkratiske rapporteringsrutiner som kveler frivillig engasjement, skriver Johansen i forslaget.

- Vi er glade for at Oslo kommune ønsker å inngå en samarbeidsavtale med frivillig sektor, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge. - Et utgangspunkt for en slik avtale bør være at frivillig og offentlig sektor er uavhengige og likeverdige parter, og at partene anerkjenner frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi. En samarbeidsplattform er viktig for aktiv samhandling om et aktivt og levende lokalsamfunn. Vi ser fram til å følge Oslo kommunes arbeid med dette og håper flere kommuner følger i deres fotspor, understreker hun.

Les om saken hos Oslo kommune

Besøk Frivillighet Norges sider for samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring