Hopp til hovedinnholdet

Global rapport om sivilsamfunnet

Publisert:
Oppdatert:
CIVICU Slogo

Civicus har lagt fram sin første rapport om sivilsamfunnets tilstand på verdensbasis.

Det er den globale sivilsamfunnsalliansen Civicus som har utviklet rapporten "2011 State of Civil Society Report" i samarbeid med et bredt utvalg representanter fra deres nettverk, inkludert sivilsamfunnsaktivister, ledere og andre sentrale stemmer. Prosjektet er ment som en regelmessig rapport om endringer i sivilsamfunnet.

Rapporten påpeker at verdien av sivilsamfunnet har blitt ekstra tydelig i tider preget av store globale og nasjonale kriser. Civicus hevder løsningene bare kan finnes i etableringen av brede, inkluderende samarbeid som tar hensyn til bredden av sivilsamfunnet og styrker ulike deler av sivilsamfunnet.

- Dette er den første globale rapporten om sivilsamfunnets funksjon og rolle, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge. - Sivilsamfunnet er avgjørende for et levende demokrati og for å fremme og beskyttelse av meneskerettighetene. Dette trenger vi mer kunnskap om, både nasjonalt og internasjonalt, og vi gleder oss til å følge med på dette prosjektet videre.

Les "2011 State of Civil Society Report".

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring