Hopp til hovedinnholdet

Grasrotandelen stimulerer til lokal giverglede

Publisert:
Oppdatert:

Man må ikke la enkelteksempler på feil bruk gå ut over flertallet av mottakerne av Grasrotandelen. Det sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge om denne ukas fokus på Grasrotandelen i VG.

Brekke understreker at Grasrotordningen stimulerer til lokal giverglede rundt om i landet og sånn sett fungerer godt for mange av de organisasjonene som deltar i ordningen.

Frivilligheten må inviteres med i videre prosess

- Grasroandelen har betydning for en stor del av norsk frivillighet lokalt. Det må den fortsette å ha, sier Brekke. - Det er urettferdig hvis den store majoriteten som ikke har utnyttet systemet og foretatt illojale tilpasninger, skal straffes. VGs opslag de siste dagene har avdekket feil som innebærer behov for endringer. Det som er viktig nå, er at KUD inviterer hele frivilligheten inn i en prosess for å endre ordningen til beste for alle.

Ikke mer byråkrati

For Frivillighet Norge er det også viktig at Grasrotandelen er en lavterskelordning som ikke må endres slik at den innebærer mer byråkrati for organisasjonene.

- Frivillige organisasjoner ønsker og er best tjent med stor åpenhet om pengestrømmene i organisasjonene. Frivillighet Norge mener reglene for deltakelse i alle offentlige støtteordninger i størst mulig grad må hindre misbruk av støtteordningene og sikre at de fungerer i tråd med intensjonen. Dette er mulig å få til også uten å kvele organisasjonene med mye byråkrati, sier Birgitte Brekke.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring