Hopp til hovedinnholdet

Høydepunkter fra generalsekretærfrokosten 23. mai

Publisert:
Oppdatert:
Silje Sevendal

Hvordan lager vi konferanser som engasjerer og når bredt ut, også i mediene? Det var tema for vårens generalsekretærfrokost mandag 23. mai.

Silje Sevendal er eventansvarlig i NHO og har blant annet ansvar for NHOs årskonferanse, som har hatt stor suksess de siste årene. Videooverføringen fra årets konferanse i januar ble sett av 379 000 personer og fikk omfattende oppslag i Norges største medier.

Planleggingen av neste års konferanse begynner med en gang den forrige er ferdig, fortalte NHO.

– Vi ser på årskonferansen som et helårig politisk prosjekt. Vi er opptatt av den samfunnsmessige betydningen temaet har, finner toneangivende stemmer innenfor temaet og har mange møter med de som skal holde innlegg for å sikre oss at det blir spisset nok og tilpasset de trendene vi ser.

Bra timing

Sevendal framhevet valg av tidspunkt til den første uka i januar som avgjørende for den store oppmerksomheten årskonferansen får.

– Vi har konferansen så tidlig i januar at andre debatter ikke har kommet helt i gang ennå. Vi konsentrerer medieutspillene våre og har store oppslag med nye saker hver dag hele uka, sa hun.

Hvordan treffer vi offentligheten?

Kommunikasjonssjef Håkon Haugsbø i Kirkens Nødhjelp har over 20 års erfaring som journalist og programleder i ulike NRK-redaksjoner og vet mye om hva skal til for å få gjennomslag i norske redaksjoner.

– Fokuser på nyhetskriteriene, sa han. – Er saken vesentlig for mange i samfunnet? Kan folk identifisere seg med den? Har den et preg av sensasjon? Er den aktuell? Og er det noen konflikt der som mediene kan ta tak i?

Fortell historier i sosiale medier

Haugsbø la også vekt på viktigheten av de personlige historiene som er større enn seg selv.

– Finn historien som kan bære saka eller poenget ditt og løft den fram. Jeg vil også anbefale folk å bruke mer tid på å fortelle gode historier og sette agendaen selv i sosiale medier i stedet for å bruke all tid på innsalg og å skrive kronikker. Det har vi hatt god nytte av i Kirkens Nødhjelp, sa han.

Presentasjoner

Her kan du se alle presentasjonene fra generalsekretærfrokosten (eller se dem på Slideshare)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring