Hopp til hovedinnholdet

​​Helsesykepleiere får info om Ungfritid.no​

Publisert:
Oppdatert:
PC skjermbilde Ungfritid.no
På Ungfritid.no kan helsesykepleiere vise frem aktiviteter og tilbud som barna som ønsker fritidsaktiviteter kan delta på! Her med eksempel på søk på Halden kommune.

Sammen med Frivillighet Norge jobber Landsgruppen av helsesykepleiere NSF for at helsesykepleiere skal få informasjon om Ungfritid.no. Målet er at helsesykepleierne skal kunne bruke Ungfritid.no i arbeidet for bedre folkehelsen hos barn og unge.

For å hindre utenforskap, må flere barn og unge få informasjon om hvilke tilbud som finnes for dem og hva de kan delta på. Å nå ut med denne informasjonen til de som trenger det mest er vanskelig. Helsesykepleiere er ofte i kontakt med barn og unge gjennom arbeidet på skoler og helsestasjoner. Helsesykepleierne og Frivillighet Norge samarbeider derfor om hvordan få informasjonen ut til disse barna og deres familier.

- På skolen og på helsestasjoner snakker vi ofte med barna, og en av de tingene vi er opptatt av er fritiden deres. Dersom de har en fritidsaktivitet de deltar på, som de mestrer, bidrar det til økt trivsel på skolen, forteller Jorunn Grøndalen, fagrådgiver i Landsgruppen av helsesykepleiere, NSF.

Bilde av Jorunn Grøndalen
Fritid er et viktig tema når helsesykepleierne snakker med elever, forteller Jorunn Grøndalen, rådgiver i Landsgruppen av helsesykepleiere, NSF. Bilde: Privat

Flere får muligheten til å delta

Hvis barnet eller ungdommen ikke deltar i noen fritidsaktivitet, er det ikke alltid lett for helsesykepleierne å vite hvilke muligheter som finnes i lokalmiljøet. Derfor får de nå informasjon om Ungfritid.no, en aktivitetsoversikt og påmeldingsløsning der alle frivillige lag og organisasjoner, fritidsklubber og frivilligsentraler kan registrere sine tilbud til barn og unge opp til 26 år, helt gratis.

- Ungfritid.no er et flott verktøy som helsesykepleierne enten kan søke i selv, eller fortelle om til barna eller foreldrene til barna som trenger en fritidsaktivitet. Det gjør det lettere for helsesykepleieren å være en veileder inn i aktivitet, fortsetter Grøndalen.

Støtte til de som trenger det

I tillegg til Ungfritid.no, har Frivillighet Norge også utviklet verktøyet Støttesiden. Der samles kommunale og private støtteordninger som kan dekke utgiftene barn og unge har, alt fra medlemskontingenter til turer og utstyr.

- Barn og familier som trenger økonomisk støtte kan bruke Støttesiden til å finne relevante ordninger. I noen kommuner kan også helsesykepleierne søke på vegne av familiene som trenger det. Da er det lettere for barna å komme i aktivitet, eller bli i aktivitet. Det blir mindre utenforskap og mindre frafall, forklarer Grøndalen.

Informasjonsmateriellet til helsesykepleierne blir klart til skolestart 2024. Ungfritid.no og Støttesiden kan allerede tas i bruk.

Kontaktperson

Bilde av Jørgen Lysa
Jørgen Lysa
Rådgiver, Økt deltakelse
99502631
jorgen@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring