Hopp til hovedinnholdet

Her er kursene Frivillighet Norge tilbyr høsten 2013

Publisert:
Oppdatert:
Frivillighetnorge Wanda Nathalie Nordstrm 18 versjon2

Vil du lære mer om organisasjonsdrift? Høstens kurstilbud er nå klart. På kursene kan du blant annet lære om styrearbeid, hvordan man går fram for å skrive et godt leserinnlegg, eller hvordan man kan drive en påvirkningskampanje.

- Kursene holdes på ettermiddagstid og pleier å ha mange fornøyde deltakere, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivllighet Norge.

Hun er derfor glad for å kunne presentere kursene Frivillighet Norge tilbyr i høst.

Tre av vårens kurs er rettet mot små og nystarede organisasjoner, mens kurset i styrearbeid er beregnet på de litt mer viderekomne. Dette kurset vil være forbeholdt medlemmer.

Frivillighet Norge erfarer at etterspørselen etter kurs er stor blant de som er ferske i organisasjonslivet.

- Nye organisasjoner vokser fram, og nye personer kommer inn i etablerte organisasjoner hele tiden. Det er derfor et stort behov for opplæring i organisasjonsdrift. På kursene kommer det også mange med minoritetsbakgrunn som er nysgjerrige på den norske måten å drive frivillighet på, sier Brekke.friluft_speider_bål

I tillegg til det faglige innholdet får deltakerne mulighet til å dele erfaringer med hverandre og diskutere problemstillinger de er opptatt av. For mange er derfor kursene en viktig møteplass og en mulighet til å knytte kontakter.

Her er et utvalg av tilbakemeldinger fra deltakere på tidligere kurs:

"Kurset ga god innføring i hvordan en skal gå fram for å starte og registrere en organisasjon. Fint å møte så mange spennende mennesker og få kjennskap til hva slags frivillig arbeid som foregår. Kurset ga inspirasjon."

"Kursleders kunnskap om temaet var god, og det var fint med mulighet til å komme med spørsmål hele veien. Det var bra at vi fikk utdelt Organisasjonshåndboka, og det var også god stemning på kurset."

"Jeg fikk noen gode tips om hvor jeg kan søke penger, også en del jeg ikke kjente til fra før."

"Kursholderne brukte stadig eksempler fra en klubb, og det gjorde det lettere å forstå. Det fungerte bra med presentasjonsformen, praktiske caseoppgaver og involvering av kursdeltakerne."

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring