Hopp til hovedinnholdet

Høringssvar: Endringer i fraværsreglene i videregående skole

Publisert:
Oppdatert:
Høringssvar
To hender skriver på et laptoptastatur, en mobil ligger ved siden av tastaturet.
Frivillighet Norge er kritiske til at annet fravær skal likestilles med fravær grunnet frivillig engasjement. GOTO: Pickit Stock

I forslaget til nye fraværsregler for videregående skole legges det opp til å kutte muligheten for dokumentert fravær for politisk- og organisatorisk arbeid. Frivillighet Norge er kritiske.

Utdanningsdirektoratet har hatt nye fraværsregler for videregående skole på høring. I forslaget til nye regler legges det opp til at alt fravær skal telles, uavhengig av begrunnelse for fraværet. Det betyr blant annet at ordningen med inntil 10 dagers dokumentert fravær for å delta i politisk og organisatorisk arbeid (tidligere §3-45) foreslås fjernet. Samtidig foreslås det at den totale fraværsgrensen økes fra 10 til 15 %.

Det foreslås også at rektor skal få utvidet myndighet til å vurdere hvorvidt det kan settes karakter i et fag selv om fraværet er for høyt.

Frivillighet Norge har svart på høringen, og uttalt oss kritiske til at ordningen for politisk fravær foreslås fjernet. Vi har også svart at vi er kritiske til at mer ansvar for å vurdere om fravær skal føres eller ikke, skal flyttes over på den enkelte rektor da vi er bekymret for at denne vil kunne føre til forskjellsbehandling av elever og langt større uforutsigbarhet i ordningen generelt.

Frivillighet Norges høringssvar er sendt inn via elektronisk skjema, men kan leses her.

Høringsnotatet fra Utdanningsdirektoratet finner du her.

Kontaktperson

Bilde av Marte Oraug Skogtrø
Marte Oraug Skogtrø
Politisk rådgiver
90 95 44 85
marte@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring