Hopp til hovedinnholdet

Hvem er best på frivillighet i Norge?

Publisert:
Oppdatert:
Frivillighet Norge CF Salicath 7745

I Norge deltar over 60% av befolkningen med frivillig innsats. Dette gjør Norge til verdens mest frivillige land. Hvem er norgesmester i frivillighet?

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige ildsjeler som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Foreslå din kandidat på frivillighetensdag.no. Nominasjonsfristen er 15. september. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Frivillighet for alle

Frivillighet Norge er opptatt av å få nye hoder og hender inn i frivilligheten. Ifølge en undersøkelse fra 2018 sier hele 63% av nordmenn at de ikke har blitt forsøkt rekruttert til frivillig innsats det siste året. Videre sier halvparten av de som ikke er frivillige at de kunne tenkt seg å gjøre en frivillig innsats for en aktivitet eller sak de er opptatt av.

Frivillighet Norge har opprettet prisen Årets nykommer i frivilligheten for å verdsette engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige.

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier Slotterøy Johnsen.

Les mer om Årets nykommer i frivilligheten her og nominer en kandidat som har blitt frivillig etter 1. august 2018 her.

Frivillighetens dag på Sentralen

FNs internasjonale dag for frivillighet er dagen vi samler alle deler av frivillig sektor. Vi ser frem til en spennende dag med foredrag, debatt, ny innsikt, gode møter og feiring av frivillig innsats.

Nytt i år er at vi slår sammen Topplederkonferansen og Frivillighetens dag til et heldagsarrangement. Dette fyller vi med fag, fest og tid til å snakke sammen. Det blir foredrag og debatt i Marmorsalen og ulike fagsesjoner i parallelle økter på Sentralen.

Tema for dagen er «En frivillighet for alle»

Vi skal se på samfunnstrender, hva endrer seg og hva må frivillig sektor forberede seg på? Hva skal være frivillig sektors samfunnsrolle og hvordan opprettholder vi den høye tilliten i befolkningen? Vi vil diskutere barrierer for deltakelse, sosiale forskjeller og utenforskap. Har vi nødvendig vilje og evne til å utvikle våre organisasjoner og lykkes med sterk lokal forankring fremover?

Program

Kl 11.30 – 12.30 Innslipp og lunsj

Kl 12.30 – 15.00 Frivillighetskonferanse

Kl 15.00 – 15.30 Pause med lett servering

Kl 15.30 – 17.00 Frivillighetskonferanse

Kl 17.00 – 18.00 Innslipp, middag og mingling

Kl 18.00 – 19.15 Prisutdeling og avslutning

Påmelding her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring