Hopp til hovedinnholdet

Hvem er Norgesmester i frivillig innsats?

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
To mennesker deler ut kaffe og mat til andre
Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen? FOTO: Hedvig Kolboholen / Frivillighet Norge

Igjen gjør over 60% av Norges befolkning frivillig innsats, men hvem fortjener hedersprisen? Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg innenfor frivilligheten. Nå kan du nominere en du setter pris på og fristen er 10. september.

Frivilligheten er tilbake!

Sommeren er på hell, og hverdagslivet har begynt igjen for de fleste av oss. For mange betyr det også at man starter opp igjen i frivilligheten - Det er svært gledelig at ferske tall viser at trenden med dalende deltagelse i frivilligheten har snudd. Vi er nå er oppe på nivå med hva den var før pandemien, forteller generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen

Svært mange nordmenn bidrar nemlig med frivillig innsats. Hele 60 % oppgir at de har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Det er ekstra stas å få løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

Høyest tillit over tid

For sjette året på rad skårer også frivillige og ideelle organisasjoner høyest i Arendalsukas tillitsundersøkelse. Hele 87 prosent av de spurte gir en høy karakter til de ideelle organisasjonene.

– Tilliten er høy fordi organisasjonene består av folk flest, fanger opp folks ulike ønsker og behov og evner å reagere raskt på disse. Det være seg i beredskapsarbeid, for å skape fritidstilbud for barn og unge, for lokaldemokratiet og nærmiljøet eller for å hjelpe til i lokale og globale kriser, avslutter Slotterøy Johnsen

Vil vise frivillighetens verdi

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Send inn ditt forslag nå – fristen er 10. september

Nominer din kandidat til Frivillighetsprisen her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring