Hopp til hovedinnholdet

Hvilke konsekvenser har Søndagsåpne butikker for frivilligheten?

Publisert:
Oppdatert:
Birgitte Brekke 2 grayscale

I regjeringserklæringen skriver regjeringen at den vil innføre søndagsåpne butikker. Dette bekymrer både arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner, kirken og en rekke ulike frivillige organisasjoner. Frivillighet Norge advarer mot å gjennomføre denne endringen før konsekvensene det kan ha for frivillig sektor er utredet.

Deltakelsen i frivilligheten har økt i takt med at folk har fått mer fritid. Det kan imidlertid bli vanskelig å gjennomføre dugnaden når folk ikke lenger har fri samtidig, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Birgitte Brekke

I lys av regjeringens intensjonserklæring om å legge til rette for frivilligheten som ble lagt fram i dag, regner vi med at søndagsåpne butikker ikke vil bli innført før konsekvensene det kan ha for frivilligheten er utredet, fortsetter Brekke.

Les det åpne brevet til regjeringen fra Frivillighet Norge, Framtiden i våre hender, Kirkerådet, Norges barne- og ungdomsorganisasjoner, Norsk Transportarbeiderforbund, Voksne for barn, Naturvernforbundet, Handel og Kontor, Norges Bygdekvinnelag, Virke dagligvare og Mote og fritid her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring