Hopp til hovedinnholdet

Innsamlingsregisterloven oppheves

Publisert:
Oppdatert:
Logo Innsamlingskontrollen

I en proposisjon som snart skal behandles i Stortinget foreslår regjeringen at Innsamlingsregisterloven oppheves. Loven ble etablert av regjeringen Stoltenberg I og trådte i kraft sommeren 2009. Målet var å stanse useriøse innamlingsaktører og å gi folk trygghet for at innsamlede midler går til formålet.

I en proposisjon som snart skal behandles i Stortinget foreslår regjeringen at Innsamlingsregisterloven oppheves.

Loven ble etablert av regjeringen Stoltenberg I og trådte i kraft sommeren 2009. Målet var å stanse useriøse innsamlingsaktører og å gi folk trygghet for at innsamlede midler går til formålet.

- Evalueringen av Innsamlingsregisteret viste at en viktig grunn til at det ikke har fungert i tråd med intensjonen er at omfanget og innholdet i problemet det ble etablert for å løse ikke var kartlagt på forhånd, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Birgitte Brekke.

- Omfanget på gaver folk gir til frivilligheten har økt hvert år de siste 10 årene. Organisasjonene har et stort ansvar for å fortjene denne tilliten, fortsetter Brekke.

- Det må være full åpenhet om hvordan organisasjonene bruker ressursene sine. Vi er derfor glade for at regjeringen legger opp til at publikum skal få innsyn i organisasjonenes regnskaper og formål gjennom Frivillighetsregisteret. En prosess for hvordan dette skal gjennomføres bør starte snart, avslutter Brekke.

Kulturministeren sier i en pressemelding 17. april i år at Innsamlingskontrollen som har eksistert siden 1991 og hatt oppdraget med å drive Innsamlingsregisteret siden 2009, står fritt til å drive kontrollvirksomhet som før.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring