Hopp til hovedinnholdet

Intensjonserklæring for samspill med frivillig sektor

Publisert:
Oppdatert:
Innspill

3. september møtte 150 representanter fra frivillig sektor Kulturminister Thorild Widvey og ansatte i flere departementer for å spille inn til regjeringens nye intensjonserklæring for samspillet mellom frivillig sektor og staten.

- Organisasjoner møter ulike holdninger, rutiner og definisjoner av sentrale begreper i forskjellige statsetater. Vi har derfor etterlyst en erklæring som knesetter prinsippene som skal gjelde for samarbeidet mellom organisasjonene og staten i mange år, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke.

Organisasjonenes innspill til regjeringen var entydige. De ønsker seg forutsigbarhet, forenkling og at byråkratiet få større kunnskap om frivilligheten. De forventer at erklæringen må munne ut i konkrete tiltak og bli evaluert og fulgt opp med jevne mellomrom.

- Vi har store forventninger til at intensjonserklæringen skal føre til at alle departementer har mer fokus på konsekvensene ulike saker kan ha for frivillig sektor og at de også vurderer om det kan ha merverdi å samarbeide med frivilligheten, snarere enn andre offentlige etater eller næringslivet. Da får vi et varmere og mer innholdsrikt demokrati og velferdssamfunn, sier Birgitte Brekke.

Les Birgitte Brekkes innlegg på innspillsseminaret her.

Lenker til de andre foredragene finner du på Kulturdepartementets nettsider.

Foto: Morten Hagevik

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring