Hopp til hovedinnholdet

Kartlegging av behov, muligheter og løsninger for digitalisering av frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Frivillighetnorge no mockup2

Frivillighet Norge har startet et kartleggingsprosjekt om digitalisering av frivillig sektor.

Prosjektet skal avdekke dagens forståelse for nye muligheter, endringsevne i frivillig sektor og kompetansebehovet knyttet til digitalisering av drift i organisasjonene. Videre ønsker prosjektet å se på utviklingen av digitale løsninger for samspill mellom kommune og frivillighet og samarbeid med organisasjoner om å bidra til å løse lokale utfordringer.

For å få inn relevant informasjon fra medlemsorganisasjonene vil Frivillighet Norge sende ut en spørreundersøkelse. Vi vil også kontakte næringslivet som retter seg mot frivilligheten for å kartlegge muligheter og løsninger. Medlemsorganisasjonene vil i tillegg bli invitert til å delta på et møte hvor man kan komme med innspill.

Prosjektet er finansiert av Kulturdepartementet. Det er etablert en prosjektgruppe som består av representanter fra Norges Røde Kors, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Norges idrettsforbund (NIF), Human-Etisk Forbund, Norges Innsamlingsråd og Frivillighet Norge.

Prosjektet blir gjennomført i februar og mars 2018 og vil resultere i en rapport som blir sendt til Kulturdepartementet og tilgjengelig for våre medlemmer. Prosjektleder er Henning Enersen, henning@frivillighetnorge.no

Foto: Frivillig.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring