Hopp til hovedinnholdet

Kjell Erik Ullmann Øie ny leder i Frivillighet Norge

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Kjell Erik Ullmann Øie
Kjell Erik Ullmann Øie ble i dag valgt til ny leder i Frivillighet Norge (Foto: Torstein Ihle, Kirkens Bymisjon)

Pressemelding: Frivillighetens samarbeidsforum valgte torsdag Kjell Erik Ullmann Øie til styreleder.

Valgkomiteen la i sin innstilling vekt på at Kjell Erik Ullmann Øie (60) har lang og bred erfaring som ansatt og tillitsvalgt i større og mindre frivillige organisasjoner, som startet med vervet som leder av Det Norske Forbundet av 1948 (nå Foreningen FRI).

Ullmann Øie har tidligere vært generalsekretær i Plan Norge og statssekretær i både Helse- og omsorgsdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet for Arbeiderpartiet.

Ullmann Øie er utdannet sykepleier og har også vært aktiv i Norsk Sykepleierforbund. Han arbeider i dag som avdelingsdirektør i Kirkens Bymisjon i Oslo, avdeling samfunn og utvikling, og han er nominert til styreledervervet av Kirkens Bymisjon.

Den nyvalgte lederen understreker betydningen frivilligheten og Frivillighet Norge har i det norske samfunn og ser fram til arbeidet med å styrke organisasjonene.

– For meg er frivilligheten nødvendig for folkehelsen, den representerer et sunt samfunnsengasjement og den bidrar til å løse viktige behov i samfunnet, sier Ullmann Øie.

– Jeg takker for tilliten gitt meg av årsmøtet. Frivillighet Norge er en viktig aktør i det norske samfunnet, og for en som har jobbet store deler av sitt liv i skjæringspunktet mellom organisasjonsliv og politikk er det særlig spennende å få bidra til å løfte dette feltet ytterligere, sier Ullmann Øie.

Full momskompensasjon og krisepakker til frivilligheten

Den nyvalgte styrelederen ser fram til å arbeide for frivillig organisasjoners rammebetingelser i Norge, og trekker spesielt frem kampen for full og regelstyrt momskompensasjon og økonomiske støtte til frivillige organisasjoner som er rammet av koronakrisen som viktig framover.

– Dette vil bli et lagarbeid også under min ledelse, og det er vel naturlig å peke på særlig to utfordringer: Vi må jobbe videre med en full og regelstyrt momskompensasjon og vi må se på hvilken betydning pandemien har for frivilligheten både på kort og lang sikt, sier Ullmann Øie.

Den nye styret i Frivillighet Norge:

Leder:

Kjell Erik Ullmann Øie (Kirkens Bymisjon)

Nestleder:

Ingvild Endestad (Foreningen FRI)

Faste styremedlemmer:

Rita Hirsum Lystad (Norges Musikkorps Forbund)

Erik Unaas (Norges Idrettsforbund)

Toril Skjetne (Norges Kulturvernforbund)

Andreas T. Borud (LNU)

Fahim Naeem (Pakistansk Kulturforening Skedsmo)

Varamedlemmer:

Leif-Ove Hansen (Unge funksjonshemmede)

Mina Gerhardsen (Nasjonalforeningen for Folkehelsen)

Mihriban Rai (LIN)

«Vi må jobbe videre med en full og regelstyrt momskompensasjon og vi må se på hvilken betydning pandemien har for frivilligheten både på kort og lang sikt»

Kjell Erik Ullmann Øie
Styreleder i Frivillighet Norge

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring