Hopp til hovedinnholdet

Kopi av Frivillig kaffepause med skjult kamera

Publisert:
Oppdatert:
Banner F Nforside

Frivillig.no rigget opp en pratsom enkemann og en kaffemaskin i et reklameskilt i et busskur, for å se hva som skjedde.

Fra filmen "frivillig kaffeprat". En pratsom enkemann ba fremmede på kaffe fra et reklameboard i et busskur.

Mange rekrutteres til frivillig innsats

I snitt kommer det hver dag inn 45 meldinger fra folk som vil bli frivillige til de registrerte organisasjonene på nettsiden Frivillig.no. Bare denne uken har oppdraget fra Oslo Røde Kors fått over 50 nye meldinger fra personer som vil være med å skape trygghet og tilhørighet for unge flyktninger uten nær familie.

I aktiviteten Støttespiller for unge flyktninger trengte Oslo Røde Kors flere frivillige, og la derfor ut en annonse på frivillig.no. De søkte frivillige som ønsker å bruke en ettermiddag i uken på en ungdom mellom 15-23 år og som bor i Oslo uten nær familie.

– Vi har fått en overveldende respons tilbake, og er utrolig glade og takknemlige for at så mange har hjerterom, tid og plass til en til rundt middagsbordet. Ungdommene vi har kontakt med vil fryktelig gjerne bare komme hjem til familier, eller kunne snakke norsk med noen, eller ha noen å utforske byen med, og heldigvis har vi nå muligheter til å gi dem det, sier Kristin Kjønnøy Slettvåg, Koordinator for Støttespiller for unge flyktninger i Oslo Røde Kors.

Samling av nasjonalt engasjement

Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge kan bekrefte pågangen av engasjerte folk som vil bidra til de mer enn 1000 ulike organisasjonene som benytter Frivillig.no for å matche ulike oppgaver med nye frivillige.

– Folk ønsker å bety noe for samfunnet og mangfoldet av frivillige organisasjoner i Norge gir store muligheter for nettopp dette, sier Slotterøy Johnsen.

– Om du er interessert i musikk, teater, idrett, miljøvern eller om du vil hjelpe noen som trenger det – i frivilligheten finner du garantert noe som engasjerer deg, og organisasjonene trenger flere som vil være med, sier Slotterøy Johnsen.

Engasjement for andre

Også hos Nasjonalforeningen for folkehelsen opplever Generalsekretær Lisbet Rugtvedt stor pågang fra folk som vil være en frivillige. De rekrutterer aktivitetsvenner til personer med demens.

– Det er fantastisk å se engasjementet til aktivitetsvennene, både unge og eldre, og hvor mye glede og mening de opplever selv – og gir andre, sier Lisbet Rugtvedt.

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Vi gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne folk og enklere for folk å finne frivillige oppdrag. Frivillige organisasjoner, frivillighetssentraler, menigheter og kulturfestivaler kan legge ut oppdrag de trenger frivillige til.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær og livssynsnøytral organisasjon med helselag og demensforeninger over hele landet. Nasjonalforeningen for folkehelsen er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende.

Støttespiller for unge flyktninger er et tilbud for barn og ungdom som har flyktning bakgrunn, er mellom 15 og 23 år og som lever i Oslo uten nær familie. I aktiviteten kobles ungdommene med trygge voksenpersoner. Støttespillerne kan være enkeltmennesker eller familier.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring