Hopp til hovedinnholdet

Kronprins Haakon blir beskytter for Frivillighetens år 2022

Publisert:
Oppdatert:
Kronprins Haakon blir beskytter for Frivillighetens år 2022
Kronprins Haakon blir beskytter for Frivillighetens år 2022 (Foto: Slottet)

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har sagt ja til å være høy beskytter for Frivillighetens år 2022. Regjeringen har bestemt at 2022 skal være Frivillighetens år, og de har gitt Frivillighet Norge i oppdrag å lede arbeidet med gjennomføringen av året.

Over 4 millioner nordmenn deltar i frivilligheten. Mer enn 3 av 4 er medlem av minst én frivillig organisasjon og over halvparten er givere og støttespillere. Godt over 140.000 årsverk er summen av alle timene frivillige legger ned hver eneste dag gjennom et helt år i Norge. De frivillige skaper verdier for nærmere 80 milliarder kroner.

- Vi skal feire Norges viktigste lagarbeid sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, som er stolt og beæret over at Kronprins Haakon har sagt ja til å være kongelig beskytter for Frivillighetens år 2022.

- Det at Kronprinsen har takket ja til å være kongelig beskytter av Frivillighetens år 2022 gir oss et ekstra løft. Det er et klart og tydelig signal til alle i frivilligheten om at deres bidrag og innsats er viktig og blir satt pris på. Det norske kongehuset har lange tradisjoner for å støtte og løfte fram den fantastiske frivillige innsatsen i Norge. Kronprinsen kjenner frivillig sektor godt og har i mange år vært en viktig støttespiller for sektoren. Kronprins Haakons ja er et flott startskudd for vårt videre arbeid med å gjøre Frivillighetens år 2022 til en storslått markering!

Om Frivillighetens år 2022:

Frivillighetens år 2022 er et nasjonalt markeringsår forankret i regjeringens Frivillighetsmelding (St.meld. 10 2018-2019).

Målene for markeringsåret er økt deltakelse, økt mangfold og økt kunnskap og synlighet. Selv om svært mange er med, er det fortsatt de som av forskjellige grunner faller utenfor – det skal vi gjøre noe med gjennom å bedre tilgjengeligheten for flere grupper. Det skal alltid være en plass for alle i frivilligheten.

Markeringen skal foregå nasjonalt, regionalt og ikke minst lokalt: De over 100.000 lokale lag og foreninger rundt om i Norge inviteres til å være med på markeringen. Les mer om året på Facebook-siden og på nettsidene til Frivillighetens år 2022.

Les også

Gladnyhet på Grefsenkollen!

Statsbudsjettet for 2022: Regjeringen vil bidra med 20 mill. til Frivillighetens år

I dag offentliggjorde kulturminister Abid Q. Raja at regjeringen vil bidra med 20 millioner kroner til markeringen av Frivillighetens år 2022.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Lena Kristin Johannessen, Røde Kors-frivillig

Beredskapsfrivillighet er mer enn søk og redning

Lena Kristin Johannessen (37) ble kalt ut som Røde Kors-frivillig den dagen leirraset i Gjerdrum gikk. Hun har senere sørget for at folk i Gjerdrum har fått det...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Solveig Kloppen leder en ny podkast om frivillighet i Norge.

Ny podkast: Frivillig med Solveig Kloppen!

Har du hørt Frivillighet Norge og Norsk Tipping sin nye podkast Frivillig med Solveig Kloppen? Den feirer de frivillige og viser oss at det er mye å lære på tve...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring