Hopp til hovedinnholdet

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja takket frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. (Foto: Kulturdepartementet)

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja takket frivilligheten for innsatsen under koronapandemien i sin hilsen til Frivillighet Norges årsmøte.

«Det er når krisen inntreffer vi ser hvor avgjørende sivilsamfunnet og frivillige organisasjoner er for demokratiet, for samfunnets bærekraft.»

Abid Raja
Kultur- og likestillingsminister

Han var tydelig på frivillighetens viktige rolle i den spesielle situasjonen de siste månedene og i veien videre. Han roser spesielt arbeidet med veiledere for oppstart aktivitet i organisasjonene.

«Uten frivilligheten hadde det ikke vært mulig for oss å starte gjenåpningen av samfunnet.»

Abid Raja
Kultur- og likestillingsminister

Frivillighetens minister tok opp hvordan pandemien har endret det politiske arbeidet til å handle om krisetiltak. Han nevnte tiltak som så langt er kommet og lovet å kjempe for frivillighetens behov i tiltakspakken regjeringen har varslet. Ministeren avsluttet med å beskrive frivilligheten som limet som skaper det samholdet og fellesskapet samfunnet trenger.

«For meg er det et klart mål at vi skal ha en robust frivillighet, både under og etter denne globale helsekrisen som vi står i.»

Abid Raja
Kultur- og likestillingsminister

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring