Hopp til hovedinnholdet

Kulturminister Abid Raja varsler endringer i arrangementsstøtten

Publisert:
Oppdatert:
Bilde av generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen

Fredag 8. mai presenterte Raja at regjeringen ønsker å utvide arrangementsstøtten til å gjelde fra 12. mars til 15. juni, at søkepotten økes til litt over en milliard og at flere inntektstap kommer inn under ordningen. Frivillighet Norge er positive til signalene som kommer fra Kulturministeren.

«Det er bra at Kulturministeren har lyttet til våre innspill sånn at ordningen bedre treffer en bredde i frivilligheten. Det er et stort behov for hjelp til lag og foreninger over hele landet. Vi må nå se hvilke konkrete endringer som gjøres, hvilke inntektstap som vil dekkes og om det er tilført nok midler for å vurdere om justeringene er tilstrekkelige.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Frivillighet Norge

Det er foreløpig uklart hvilke konkrete endringer som vil gjøres i ordningen, men blant det som ble varslet på ministerens pressemøte var at frivillighet og idrett vil kunne kompenseres opptil 70 prosent av tapte inntekter. Inkludert vil da være kiosksalg, parkering, loppemarkeder, basarer, utleie av bygg, i tillegg til billettinntekter og deltakeravgift. Det ser ut til at endringene som er varslet er i stor grad det samme som Frivillighet Norge har foreslått på bakgrunn av de behovene medlemsorganisasjoner har meldt inn. Det er allikevel vanskelig å skulle vurdere endringene uten å se helheten i ordningen.

- Det er bra at flere former for inntektstap kommer med, men det betyr også at summen må øke. Når ordningen har en ramme betyr det at organisasjonene risikerer å få mindre kompensert enn de egentlig har behov for, sier Slotterøy Johnsen.

Forslaget om økning av arrangementsstøtten legges frem for Stortinget i revidert nasjonalbudsjett tirsdag 12. mai. Frivillighet Norge håper nå at dette vil føre til at bredden av frivilligheten får nødvendig hjelp til å opprettholde sin virksomhet og kunne være tilstede i lokalsamfunn både i og etter krisen.

- Vi vil nå følge opp behandlingen i Stortinget og videre arbeid med kompensasjonsordningen for å sikre at den i størst mulig grad hjelper bredden av frivilligheten, avslutter Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring