Hopp til hovedinnholdet

Ny podkast: Frivillig med Solveig Kloppen!

Publisert:
Oppdatert:
Solveig Kloppen leder en ny podkast om frivillighet i Norge.
Solveig Kloppen leder en ny podkast om frivillighet i Norge (Foto: PLAN B).

Har du hørt Frivillighet Norge og Norsk Tipping sin nye podkast Frivillig med Solveig Kloppen? Den feirer de frivillige og viser oss at det er mye å lære på tvers av de ulike foreningene. Bli med og spre podkasten i deres nettverk og engasjer dere i innholdet!

Solveig Kloppen snakker med frivillige landet rundt som gir av sin egen tid for å hjelpe og inspirere andre. Podkasten hyller deg som har ofret helgesøvn og verdifull familie -og egentid for å organisere loppemarkeder, trene fotballlag, vaske håndballdrakter, selge vafler, dirigere kor, merke nye turstier og rydde strendene våre for plast!

- Frivillighet Norge har som mål å synliggjøre verdien av frivillig innsats og frivillige organisasjoner, slik at flere får lyst til å delta og til å støtte frivilligheten. Vi håper “Frivillig med Solveig Kloppen” vil bidra til dette, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Solveig snakker med mennesker som har reddet liv, fordi de har stilt opp som frivillig når krisen har rammet. Noen har funnet veien ut av ensomhet og til og med truffet mannen eller dama i sitt liv gjennom det frivillige arbeidet.

Vil gi inspirasjon og motivasjon

Denne podkasten hyller pionerene og heltene som i sin tid var med på å starte viktige institusjoner som skoler, barnehager og helsestasjoner, for å nevne noen. Institusjoner vi ikke hadde klart oss uten i dag.

- Det er kjempespennende at vi i podkasten får møte frivillige innenfor helt ulike aktiviteter. Mye er forskjellig, men vi har enda mer til felles som organisasjoner og som frivillige og vi har mye å lære av hverandre, sier Johnsen.

- Vi håper også at podkasten vil gi inspirasjon og motivasjon til de som bruker sin fritid til beste for fellesskapet. Vi vil gi praktiske tips, synliggjøre mangfoldet i frivilligheten, møte kjente mennesker fra norsk offentlighet som er aktive i en organisasjon og ikke minst få en profesjonell vurdering av originale matoppskrifter fra loppemarkeder og dugnader, sier Johnsen.

Oppspark til Frivillighetens år 2022

- Frivillig med Solveig Kloppen er en del av oppsparket til Frivillighetens år 2022.Frivillighetens år 2022 skal feire frivilligheten som er Norges viktigste lagarbeid. Året skal markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer. Vi gleder oss veldig og er glade for at Norsk Tipping er med på laget, sier Johnsen.

Dette er podkasten de frivillige i din forening fortjener å høre i opptakten til Frivillighetens år 2022. Les mer om året her.

Publiseringsplan for 2021:

Podkasten vil bestå av 5 episoder på vårparten og 5 episoder til høsten.

Her er publiseringsdatoer:

  • Ep. 1: Torsdag 18. februar
  • Ep. 2: Torsdag 18. mars
  • Ep. 3: Torsdag 22. april
  • Ep. 4: Torsdag 20. mai
  • Ep. 5: Torsdag 17. juni
  • Ep. 6: Torsdag 26. august
  • Ep. 7: Torsdag 23. september
  • Ep. 8: Torsdag 21. oktober
  • Ep. 9: Torsdag 25. november
  • Ep. 10: Torsdag 16 desember

Hør podkasten her.

Kjenner du en ildsjel som bør løftes fram?

Kjenner du en ildsjel som gjør det lille ekstra for nærområdet sitt og som bør løftes frem i denne podkasten? Vi er på jakt etter han/hun som f.eks sprøyter den lokale skøytebanen vinter etter vinter eller hun/han som bygger lavvo og legger til rette for aktiviteter for små og store i skog og mark. Tips oss om hvem Solveig kan ringe og send ditt forslag til Annette@plan-b.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring