Hopp til hovedinnholdet

Lengre kontrakter til ideelle innen barnevern?

Publisert:
Oppdatert:
Standard stortinget2

Sejersted-rapporten slår fast vil være mulig å inngå langvarige kontrakter som vil være gyldige også etter at EU-direktiv 2014/24 trer i kraft.

Kjersti Toppe fra Senterpartiet har stilt Barne- og likestillingsminister Solveig Horne spørsmål om statsråden gjøre om på sin beslutning om utlysing av 14-måneders kontrakter for ideelle organisasjoner innen barnevernfeltet, og erstatte disse med langvarige kontrakter ev. løpende (tidsbegrensede) kontrakter, slik Sejersted-rapporten slår fast vil være mulig å inngå og som vil være gyldige også etter at EU-direktiv 2014/24 trer i kraft.

En spørreundersøkelse blant Frivillighet Norges medlemmer viser at mange ideelle institusjoner vurderer at de kanskje må legge i løpet av de nærmeste 5 årene. Samtidig foregår det mye nyetablering blant kommersielle velferdsleverandører.

- Dersom Norge skal beholde de ideelle aktørene må regjeringen omsette ord i handling nå! Det må være et mål å inngå langsiktige kontrakter med ideelle så lenge det er mulig, og etablere en innkjøpspolitikk der de ideelles merverdi etterspørres i langt større grad enn i dag. I tillegg må regjeringen ta tak i de ideelle aktørenes historiske pensjonskostnader. Disse er direkte følge av de ideelles årelange samarbeid med offentlig sektor. Det haster, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring