Hopp til hovedinnholdet

Midtnorske kommuner lanserer frivillighetspolitikk

Publisert:
Oppdatert:
Byerimidtnorgelogo2

Ni midtnorske byer har utviklet lokale frivillighetspolitiske plattformer som et resultat av prosjektet "Byer i Midt-Norge". - Vi oppfordrer flere kommuner til å følge i deres fotspor, sier generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge.

BrekkepavslutningskonferanseforByeriMidt-Norge_FotoSiriHovlandKaldalI tre år har ni midtnorske byer jobbet for å etablere lokal frivillighetspolitikk. De ulike kommunene har hentet inn erfaringer fra frivillige organisasjoner lokalt og utarbeidet handlingsplaner for hvordan sanhandlingen mellom kommunen og frivilligheten kan bli bedre. Torsdag 15.03 var avslutningskonferansene for prosjektet "Byer i Midt-Norge".

Generalsekretær Birgitte Brekke i Frivillighet Norge holdt innlegg på konferansen. - Dette er et unikt prosjekt og et eksempel til etterfølgelse, sier hun. - Frivillighet Norge oppfordrer alle kommuner til å kartlegge frivilligheten i egne kommuner og utarbeide frivillighetspolitiske plattformer i samarbeid med lokale, frivillige foreninger og lag. Det er viktig for å forvalte den ressursen frivilligheten står for, på en klok måte.

Frivillighet Norge har sammen med KS utarbeidet en samarbeidsplattform som fastsetter prinsipper og handlinger for å styrke samarbeidet mellom frivillig og offentlig sektor. Les mer om den og eksempler på lokalt samarbeid her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring