Hopp til hovedinnholdet

Ministerskryt til Frivillig.no

Publisert:
Oppdatert:
Foto Birgitte Heneide 12634

Statsminister Erna Solberg og Kulturminister Trine Skei Grande talte på topplederkonferansen til Frivillighet Norge. Konferansen handlet om digitalisering i frivilligheten. Begge to snakket om viktigheten av den digitale rekrutteringsplattformen Frivillig.no.

– Frivillig.no må kunne karakteriseres som en suksess for rekruttering til frivillighet, sier Erna Solberg og trekker frem tall fra 2017 der det kom inn 15 000 meldinger fra folk som ville bli frivillige, hvorav 40% ikke har vært frivillig før, 30% er under 30 år og 25% har minoritetsbakgrunn.
– Å senke terskelen for deltakelse og øke anerkjennelsen for frivillighet er viktig for å opprettholde en sterk og mangfoldig frivillig sektor, understreker Solberg.
Kulturminister Trine Skei Grande

Kulturministeren snakker også om å senke terskelen og gjøre det lettere både å være frivillig og lettere å bli frivillig.
– Med digitaliseringen skal vi gjøre det mye lettere og rekruttere til frivillighet. Sånn som Frivillig.no har blitt. Se på hvordan dette bruker mulighetene slik at den rare lille ungen kan finne ut hvilken organisasjon man kan melde seg inn i, være aktiv i, lære noe i, utvikle seg i og vokse i. Og kanskje en dag plutselig våkne opp og være kulturminister, sier Skei Grande og henviser til sin egen ungdomstid i 4H og ungdomspolitikken.

Foto: Frivillighet Norge/ Birgitte Heneide

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring