Hopp til hovedinnholdet

Misnøye i Sverige

Publisert:
Oppdatert:
Civos logo

Sveriges frivillige organisasjoner mener den svenske regjeringen ikke lever opp til forventningene.

25.06.12

Den svenske regjeringen la for to år siden frem ny politikk for sivilsamfunnet. Politikken hadde som mål å styrke sivilsamfunnet som en sentral del av demokratiet, men lever ikke opp til forventningene blant Sveriges organisasjoner. Civos, som er den svenske paraplyorganisasjonen for frivillige organisasjoner, mener denne politikken ikke følges opp av regjeringen, og krever endring. Dette kom tydelig frem på Civos årsmøte i mai 2012.

Organisasjoner har stor betydning for sivilsamfunnet, men nedprioriteres politisk, konkluderer Civos i en ny rapport. For å endre dette krever Civos større politisk handlekraft i Sverige. På Civos årsmøte i mai vedtok de flere uttalelser om hvordan den politiske utviklingen kan endres.

Civos mener den svenske regjeringen må utarbeide en handlingsplan for riksdagens politikk om å styrke det svenske organisasjonslivets rolle som opinionsbygger, og en del av demokratiet. En slik handlingsplan må utarbeides i samarbeid med organisasjonene, mener Civos. Slik kan man sørge for at den gjennomføres på en god måte, og tar hensyn til organisasjonenes egne behov. Civos mener også at det må gjennomføres en helhetlig gjennomgang av finansieringen av frivillige organisasjoner i Sverige som et ledd i denne prosessen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring