Hopp til hovedinnholdet

Nå er det mulig for flere å søke om korona-kompensasjon

Publisert:
Oppdatert:
Bilde av Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja er glad for at det nye regelverket er klart.

Ny forskrift for den midlertidige kompensasjonsordningen for idrett og frivillighet er nå klar, og det er mulig for frivillige organisasjoner å søke. Søknadsfristen er 15. september.

- Ordningen for frivillighet og idrett skal kompensere for bortfall av flere typer inntekter og flere typer arrangementer enn før, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Ordningen gjelder nå for arrangementer som var planlagt avholdt i perioden 12. mars til 31. august 2020.

- Det er bra at kulturministeren har lyttet til flere av innspillene fra sektoren. Frivillige organisasjoner har hatt store inntektstap som følge av pandemien. Det er viktig at flere organisasjoner nå får hjelp til å komme gjennom krisen, slik at organisasjonenes tilbud og aktiviteter ikke blir varig svekket eller må legges ned, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Søknader skal sendes til Lotteri- og stiftelsestilsynet, og tilsynet har også publisert utfyllende informasjon om ordningen og hvilke typer tapte inntekter som vil dekkes.

«Det er viktig at flere organisasjoner nå får hjelp til å komme gjennom krisen, slik at organisasjonenes tilbud og aktiviteter ikke blir varig svekket eller må legges ned.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge

Mer informasjon fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring