Hopp til hovedinnholdet

Nå kan partiene vise at de er imot skattlegging av frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:

Representanter fra Senterpartiet har fremmet et forslag om å fullfinansiere og forbedre momskompensasjonsordningen. Nå er det opp til partiene som sier de vil forbedre ordningen å støtte forslaget når det kommer opp i Stortinget 20. juni.

- Dette er et godt forslag som løser en rekke utfordringer med dagens momskompensasjonsordning, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Det er flere utfordringer ved dagens momskompensasjonsordning. Den er underfinansiert, uforutsigbar, inkluderer ikke frivillighetsbygg og den treffer skjevt. Forslaget fra Marit Arnstad, Anne Tingelstad Wøien og Kjersti Toppe tar tak i disse problemene.

Under partidebatten på Frivillighet Norges Topplederkonferanse i januar uttalte alle partiene at de vil styrke momskompensasjonsordningen.

- Det er mange partier som sier at de er prinsipielt imot at frivilligheten skal skattlegges. Likevel har avgiftstrykket økt på frivilligheten de siste årene fordi en stadig mindre andel av de frivillige organisasjonenes momsutgifter kompenseres. Det er et paradoks at dette skjer samtidig som politikerne uttaler at de ønsker seg mer frivillighet, sier Slotterøy Johnsen.

En gjennomgang av partiprogrammene viser at de fleste partiene går inn for å frita frivilligheten fullt ut for momsutgiftene.

- Nå har partiene anledning til å vise at de mener alvor med formuleringene sine ved å støtte forslaget og sørge for et løft for frivilligheten. Det blir spennende å følge debatten på Stortinget, avslutter Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring