Hopp til hovedinnholdet

Nå kan du bli med i et nordisk nettverk!

Publisert:
Oppdatert:
mann presenterer foran gruppe sittende mennesker
Analytiker Magnus Korning Andersen fra Tænketanken MandagMorgen ledet workshopen i mai 2023. Foto: Guri Idsø Viken/Frivillighet Norge

På initiativ fra Nordisk ministerråd, lanseres flere nettverk for nordisk samarbeid på helse- og sosialfeltet. Ett av dem ledes av Frivillighet Norge. Frist for påmelding er 29. januar. Meld din interesse for å delta nå!

Nordiske land har mange felles utfordringer og muligheter og kan lære mer av hverandres arbeid. I 2024 skal fem ulike nordiske nettverk av frivillige organisasjoner fra alle de nordiske landene utveksle erfaringer og kompetanse innenfor helse- og sosialområdet.

Nettverkene koordineres av Tænketanken MandagMorgen i Danmark, og organiseres rundt fem ulike tematiske områder: bekjempe ensomhet, rekruttering av frivillige, politisk påvirkning, digital inkludering og partnerskap. Teamene er valgt med utgangspunkt i oppstartsworkshops i alle landene i 2023. Les mer om de ulike områdene her.

Nettverkene møtes i 3-4 digitale workshop med deltakere fra alle de nordiske landene. Hvert nettverk ledes av en nordisk aktør, deriblant Frivillighet Norge. Hensikten er først og fremst å lære av hverandre, men det vil også være noe eksternt faglig påfyll. Målet er at arbeidet skal munne ut i en mer langsiktig nordisk modell for samarbeid og kunnskapsdeling.

mann, halvprofil
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen er glad for å tilby muligheten til Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner. Foto: Birgitte Heneide

Frivillighet Norge med som koordinator

Frivillighet Norge er med fra Norge og er ansvarlig for området "Bekjempe ensomhet". Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge er glad for å kunne tilby muligheten til medlemsorganisasjoner på helse- og sosialområdet.

– De nordiske samfunnene er så like at vi har mye å lære av hverandre og så forskjellige at nettverkene gir muligheten til å se oss selv utenfra. Vi er glade for å kunne tilby denne muligheten til våre medlemsorganisasjoner, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har ansvar for å koordinere nettverket om å motvirke ensomhet. Slotterøy Johnsen understreker likevel at norske organisasjoner kan delta i hvilket nettverk de vil.

– Alle samlinger er digitale, og hensikten er nettopp nordisk utveksling, så vi håper de norske organisasjonene deltar i andre land, like mye som vi håper på mange deltakere fra andre nordiske land i våre samlinger, avslutter Frivillighet Norges generalsekretær.

Les mer og meld interesse for å delta

Alle norske organisasjoner på helse- og sosialområdet kan nå melde interesse for å delta i nettverkene, som vil møtes digitalt 3-4 ganger gjennom året. Det er gratis å delta, og organisasjonen være med i flere enn ett nettverk, men bare med én representant i hvert. Vi forventer at deltakerne deltar på alle møter og er aktivt til stede.

Merk også at arbeidsspråk i nettverkene vil være engelsk, grunnet deltakelse fra Island og Finland.

NB. Frist for påmelding er 29.januar.

Les mer om nettverkene og meld deg på her

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring