Hopp til hovedinnholdet

Norges første skeive tilbud på seniorsenter er etablert

Publisert:
Oppdatert:
BH10845

Torsdag 15. september lanserte FRI - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, avdeling Oslo og Akershus (FRI OA), og Kirkens Bymisjon Norges første skeive dagtilbud på Kampen Omsorg +. Initiativtakeren Aasmund Robert Vik mottok Frivillighetsprisen i 2015, og prispengene ble brukt til å starte tilbudet.

FRI OA har lenge jobbet med tematikken senior og lhbt (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner), og for å få på plass et dagtilbud for målgruppen.

– De som gikk foran og brøytet vei for like rettigheter fortjener et godt dagtilbud. Vi vet at en del eldre gruer seg til å møte de ulike tilbudene i helse-Norge. Lange liv på barrikadene skal ikke krones med å tre inn i skapet igjen som senior. Derfor er dette tilbudet viktig, sier leder i FRI OA, Hans Heen Sikkeland.

– Alle byens skeive er velkommen på Kampen i høst, uansett hvilken bydel du bor i, påpeker Sikkeland.

– Vi har kommet langt på vei, men fortidens urettferdighet henger fortsatt igjen hos mange eldre. Det er derfor behov for et trygt møtested for denne gruppen, et tilbud som ingen senior- eller eldresentrene i Norge tilbyr per i dag, sier Aasmund Robert Vik, primus motor for seniorarbeidet i FRI OA.

Fjorårets Frivillighetspris-vinner

I 2015 ble Vik tildelt Frivillighetsprisen av Frivillighet Norge. Han mottok prisen for utrettelig innsats og 48 år med frivillig arbeid for LHBT-rettigheter i Norge. Prispengene på 50.000 kroner fra Norsk Tipping valgte Vik å gi til FRI OA og seniorarbeidet i organisasjonen. Det er dette arbeidet som nå gir resultater.

– Aasmund Robert Vik fikk Frivillighetsprisen 2015 for sin innsats for LHBT-rettigheter. Selv sier Aasmund at han kjemper for rettferdighet, frigjøring og retten til et godt liv. Når hans hjertebarn, Regnbuetreff for LHBT –seniorer, nå åpner som Norges første dagtilbud for eldre lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, er vi i Frivilighet Norge sikre på at tilbudet bidrar til nettopp det. Vi gratulerer med åpningen og er stolte av at det fins folk som Aasmund i norsk frivillighet, sa generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Åpningsarrangementet er det første i rekken av seks regnbuetreff for seniorer på Kampen Omsorg + høsten 2016. For mer informasjon og datoene for Regnebuetreffene ser her.

For mer informasjon om Frivillighetsprisen se her. Fristen for nominasjon til Frivillighetsprisen 2016 har gått ut. Ti finalister vil bli presentert i november.

Bilde: Assisterende generalsekretær i Kirkens Bymisjon Johannes Heggland, styreleder FRI Oslo og Akershus Hans Heen Sikkeland, generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen og nestleder i FRI Senior 50+ Aasmund Robert Vik (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring