Hopp til hovedinnholdet

Norges viktigste huskelapp

Publisert:
Oppdatert:
Standard stortinget2

Representanter fra stortingsgruppene mottok tirsdag 8. oktober Norges viktigste huskelapp

Dagen før stortinget åpnet inviterte Frivillighet Norge representanter fra alle partiene til overrekkelsen av frivillighetskalenderen 2013/2014. Denne inneholder 14 bilder og 14 konkrete forslag til frivillighetspolitikk for den kommende stortingsperioden. Sammen med Frivillighet Norge var 8 organisasjoner fra forskjellige grener av frivilligheten med på overrekkelsen.

Snakk med oss, ikke til oss.

Generalsekretær i Frivillighet Norge Birgitte Brekke påpekte at regjeringserklæringen har gitt store forhåpninger om at det vil komme et frivillighetsløft i den neste stortingsperioden, men også at løftet skjer i samråd med frivilligheten selv.

- Det er viktig at politikerne samarbeider med oss når erklæringens løse formuleringer skal munne ut i konkret politikk.

IMG_3958.JPG

Motstridende signaler

- Regjeringserklæringen lover frihet fra politisk styring, men samtidig er det instrumentelle trekk over hvordan den sier at frivilligheten skal brukes i helse-og sosialpolitikken, justispolitikken og utdanningspolitikken, sa Brekke til politikerne.

Frivillighetskalenderen kan være en påminnelse om hvor mangfoldig frivilligheten i Norge er og at politikerne blant landets organisasjoner kan finne en mengde gode ideer til praktisk politikk.

- 79 prosent av Norges befolkning er medlem i en frivillig organisasjon. Bare 5 prosent er med i et politisk parti, bemerket Brekke.

IMG_3959.JPG

Politikerne tok rådet

Etter overrekkelsen ble politikerne igjen for å snakke med organisasjonene. De fikk møte representanter fra Norges speiderforbund, Natteravenene, Redningsselskapet, Hyperion, Den norske turistforening, Skiforeningen og De unges orkesterforbund.

Frivillighet Norge sender nå kalenderen til de øvrige stortingsrepresentantene. Forhåpentligvis vil flere la seg inspirere til å komme frivilligheten i møte.

IMG_3968.JPG

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring